Massage

Even weg van de drukte en een heerlijk moment om te ontspannen!


Massage heeft (net als shiatsu) de volgende voordelen:

  • diepe ontspanning
  • bevordering van de vitaliteit
  • stimulatie van de bloed- en lymfecirculatie
  • regulatie van het zenuwstelsel
  • verbetering van lichamelijke conditie
  • verbetering van mobiliteit en flexibiliteit
  • groter bewustzijn van je lichaam
  • bevordering van goede slaap
  • en meer…

Daarbij is massage erg goed voor je huid 😊


Waarbij de intentie bij shiatsu op de Ki (energie) gericht is, is dat bij (westerse) massage op de fascie1 en andere bindweefsels (zoals spieren). Doordat er met olie op de huid wordt gewerkt, is de aanraking anders dan bij shiatsu. Deze directe aanraking kan soms juist heel fijn zijn.

1 Fascie is een soort bindweefsel. Het vormt een vlies rondom spieren, gewrichten, botten en lichaamsholten.


Ontspanningsmassage
Heerlijk diepe ontspanning is het doel van deze massage. Dat betekent niet dat het persé een zachte massage is. Er wordt altijd gekeken naar wat het lichaam nodig heeft. Soms geeft diepere druk juist meer ontspanning!


Deep tissue massage
De deep tissue massage is intensiever dan de ontspanningsmassage. Vaak is deze meer klachtgericht, bijvoorbeeld als je last hebt van een stijve nek, schouders, pijnlijke rug etc. De focus is dan minder op ontspanning, maar meer op het verhelpen van de klachten.


> Bovenstaande is een indeling, maar wil je liever een mix en match (tussen een ontspannings- en een deep tissue massage) dan is dit ook mogelijk. Uiteindelijk gaat het erom te kijken waar jij precies behoefte aan hebt.


Zwangerschapsmassage
Verlaging van je stresslevels maakt het baby’tje rustiger!

De zwangerschap is een bijzondere tijd; er groeit een levend wezentje in je. Je hormoonhuishouding verandert en ook je lichaam. Dit kan best intens zijn.

De zwangerschapsmassage is om het lichaam tot rust te brengen. Ook is er aandacht voor eventuele klachten als lage rugpijn, nek- en schouderklachten, bekkenpijn, slaapproblemen, vasthouden van vocht en meer.

– De massages worden op een massagetafel gegeven met uitsparingen voor buik en borsten


> Tijdens alle massages zullen er een aantal shiatsupunten worden behandeld om het effect van de behandeling te vergroten.